Jelení medajlonky se zelím


Jelení steaky ze schnalstalských lesů jsou připraveny minutkovým způsobem a doplněné jalovcovou pálenkou (u nás použijte borovičku) a červeným vínem. Výborně chutnají se špeclemi – přílohou blízkou nokům/haluškám a pikantním červeným zelím.
4 porce
700 g jelení (kančí) kýty
2 lžíce oleje
mletý pepř a drcený jalovec
1 cl jalovcové pálenky
1 malá cibule
150 ml červeného vína
250 ml vývaru
10 g másla
sůl
Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem, povaříme 5 minut, zjemníme máslem, nakonec osolíme. Podáváme se špeclemi a dušeným červeným zelím.
zelí
1/4 hlávky zelí
1 cibule
40 g másla
2 lžíce brusinkové marmelády
200 ml červeného vína
Sůl
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle osmahneme cibuli dosklovata, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, zarestujeme a podlijeme červeným vínem, osolíme a dusíme cca 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: