Chlebové smaženky


Další využití staršího chleba nenechá na sebe jistě dlouho čekat. Když namáčíte chleby v ochuceném vejci, nasáknou do sebe chuť koření, kterou podpoří prudké a rychlé smažení.
Jakmile chleby usmažíte a položíte na papírový ubrousek, potřete je ještě za tepla hořčicí a obložce cibulí a rajčátkem. Uvidíte, jak si na nich pochutnáte a napříště necháte „zestárnout“ ještě větší kus chleba.
4 porce
½ chleba
4 vejce
trochu mléka
sůl
mletý pepř
sušené oregano
mletá sladká paprika
olej na smažení
plnotučná hořčice nebo kečup
2 velká rajčata
1 cibule
Chléb nakrájíme na půlkrajíčky. Vejce vyšleháme s trochou mléka, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, špetkou mleté papriky. Chléb namáčíme z obou stran v rozšlehaných vejcích a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Smaženky pokládáme na papírový ubrousek, mažeme hořčicí nebo kečupem, ozdobíme plátky rajčat a kolečky cibule.
Ohodnoťte tento recept: