Ruská vejce


Kdo by si alespoň na Silvestra nepochutnal na ruském vejci?! Základem je dobře ochucený vlašský salát.
10 porcí
vlašský salát
150 g vařených a oloupaných brambor
50 g vařené mrkve
50 g vařeného celeru
200 g šunkového salámu
80 g sterilované okurky
50 g sterilovaného hrášku
100 g majonézy
plnotučná hořčice
cukr
ocet
worcester
sůl5 natvrdo vařených vajec
majonézový přeliv
150 g majonézy
2 lžíce láku z okurekna ozdobu
10 půlkoleček šunkového salámu na kornoutky
sterilovaná okurka
paprika
hrášek
petrželka
Brambory, mrkev, celer, šunkový salám a okurky nakrájíme na jemné nudličky, v míse smícháme s hráškem, majonézou, hořčicí, dochutíme cukrem, octem nebo lákem z okurek, worcesterem a solí.
Do mělké misky nebo na talířek vkládáme porci salátu, na ni půlku vejce, přelijeme majonézovým přelivem a ozdobíme.
Ohodnoťte tento recept: