Ryby a mořské plody
Kapří hranolky

Sledovali jste pozorně filetování kapra? Pokud ne, shlédněte ho na on-line vysílání po internetu a pak bude příprava kapřích hranolků naprostou hračkou. Jsou výborné, smažte je prudce a rychle na kvalitním oleji, pochutná si celá rodina. S porcí křehkého a šťavnatého zelného salátu chutnají ještě víc a vězte, jeden kapr stačit nebude.
4−6 porcí
800 g filetů z kapra
sůl
hladká mouka
sladká mletá paprika
sezamové semínko
hrst tymiánu
olej na smažení
Filety kapra nakrájíme na tenké hranolky, osolíme a obalíme ve směsi hladké mouky s paprikou, sezamovým semínkem a tymiánem. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a po vyjmutí klademe hranolky na papírový ubrousek.
Ohodnoťte tento recept:
47 hlasů