Ryby a mořské plody

Okoun na grilu

Okoun patří k nejchutnějším rybám, má velmi jemné a lahodné maso, je dobré ho připravit co nejjednodušším způsobem. Chuť zeleniny, která je lehce podržená zázvorovou texturou, se s tímto masem skvěle snoubí. Chybí už jen sklenka jiskrného vína.

4 porce

4 menší okouni (nebo pstruzi)
mletý pepř
sůl
40 g másla

Rybám nakrojíme několika řezy kůži, osolíme je a opepříme.

zeleninová náplň

2 jarní cibulky
1 velká červená cibule
12 růžičkových kapustiček
1 lžíce nakrájeného zázvoru
2 hrsti sekané petrželky
400 g hub (žampiony, hlíva ústřičná)
100 g másla
mletý pepř
sůl

Zeleninu a houby nakrájíme, spolu se zázvorem orestujeme na másle, nakonec přidáme sekanou petrželku, směs osolíme a opepříme.

Připravíme si čtverce pečicího papíru. Na každý čtverec klademe nejprve porci zeleniny, poté rybu, kterou též naplníme zeleninou, navrch položíme plátek másla popřípadě zbytek zeleniny a papír dobře uzavřeme – vytvoříme papilotu, ve které rybu pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Při servírování papilotu natrhneme až na talíři.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl