250 ml mléka
30 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
20 g másla
100 g krájených mandlí
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
100 g kandované pomerančové kůry
špetka soli

V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu, vmícháme všechny přísady. Dobře promícháme, po zchlazení klademe kávovou lžičkou na pečicí papír malé hromádky. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Po vychladnutí namáčíme spodní stranu marokánek do čokolády – klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, dobře se pak sundávají.

čokoládová poleva

na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)

Nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu s tukem, dobře promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

612 hlasů

Další recepty Celý díl