Plněné ořechy


300 g hladké mouky
150 g másla
120 g moučkového cukru
50 g mletých vlašských ořechů
1 bílek
Z ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Poté jím plníme máslem vymazané formičky ořechů. Při tvarování těsta do formiček vytvoříme uprostřed ořechů důlky. Pečeme při 160 °C dorůžova, po vyjmutí z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté vyklepneme. Druhý den ořechy plníme nádivkou, slepujeme a špičku namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.
náplň
150 g másla
75 g moučkového cukru
1−2 žloutky
150 g mletých vlašských ořechů
75 g mletých dětských piškotů
rum
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem, vmícháme ořechy, piškoty a ochutíme rumem. Nechceme-li používat syrový žloutek, zahřejeme trochu rumu, rychle do něj vmícháme žloutek a přidáme k utřenému máslu s cukrem.
čokoládová poleva
na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)
Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Ohodnoťte tento recept: