Išlské koláčky


420 g hladké mouky
40 g kakaa na vaření
140 g moučkového cukru
80 g mletých vlašských ořechů
2 x na špičku nože skořice
280 g másla
Z ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme (vždy jen část těsta) asi 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 4−4,5 cm. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Druhý den je mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme ořechy či mandlemi.
náplň
100 g moučkového cukru
2 lžíce rybízové zavařeniny
150 g opražených mletých lískových oříšků
2 x na špičku nože vanilky
3 žloutky
2 lžíce rumu
V kastrůlku zahřejeme rum a rychle vmícháme všechny žloutky a přidáme k ostatním ingrediencím. Směs promícháme a necháme v lednici odležet.
čokoládová poleva
na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)
Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
na ozdobu
jádra vlašských ořechů a loupané mandle
Ohodnoťte tento recept: