Polévky
Pikantní polévka s krevetami „tom yam goong“
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/208/208562221900033/111112.jpg?1304431887)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept531.jpg?1227542969)
1 porce
200 ml kuřecího vývaru
3 kafrové lístky
2 lžíce citronové trávy
1 lžíce zázvoru
6 vyloupaných krevet
60 g čerstvých hub
1 lžíce červené chilli pasty
3 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky
4 malé chilli papričky
3 lžíce limetkové šťávy
snítka koriandru
Do rozpálené pánve wok nalijeme kuřecí (nebo rybí) vývar, vhodíme celé kafrové lístky a najemno nakrájenou citronovou trávu, zázvor a kusy hub. Ochutíme pastou z chilli a všemi šťávami. Polévku podáváme se snítkou koriandru.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů