Maso

Zelené kari s kuřecím masem

Tento pokrm pochází ze středu Thajska. Nicméně si získal popularitu po celé zemi i za jejími hranicemi. Připravuje se s kuřecím nebo libovým vepřovým masem.

2 porce

2 porce
2 lžíce oleje
1 lžíce zelené kari pasty
200 g kuřecího masa
150 ml kokosového krému
150 ml kokosového mléka
½ malého lilku
2 kafrové lístky
lžíce cukru
lžíce rybí omáčky
hrst bazalkových lístků
1 chilli paprička

Na rozpáleném oleji osmahneme lžíci kari pasty, až zavoní, vložíme maso, orestujeme, vlijeme kokosový krém i mléko. Do této směsi přidáme na kostičky nakrájený lilek, kafrové lístky, 5 minut povaříme, ochutíme cukrem, rybí omáčkou, bazalkovými lístky a nasekanou chilli papričkou.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl