Maso

Chilli pasta s vepřovým masem

V Thajsku se veškeré přílohy a ingredience pokrmů v podobě „past“ připravují ručně, to znamená, že kuchaři nepoužívají mixéry a kuchyňské kutry, nýbrž tradiční hmoždíře. Máte-li v úmyslu připravit si následující pokrm(y), pořiďte si hmoždíř (nejlépe kameninový) a drťte, drťte, drťte. Má to svůj důvod. Mixováním totiž nezískáme požadovanou konzistenci – vlákna zeleniny se rozsekají jiným způsobem, suroviny tak pustí příliš šťávy. V hmoždíři naopak docílíme kýžené kompaktní pastovité hustoty.

2 porce

6 stroužků česneku
sůl
1 cibule
3 rajčata
čtyři červené chilli papričky
2 lžíce oleje
150 g mletého libového vepřového masa
100 ml kuřecího vývaru
zelenina na podávání – např. vařená dýně, fazolky, mrkev, brokolice, bylinky

V hmoždíři rozdrtíme česnek se solí, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a chilli papričky a opět drtíme až do jemné pasty. Na oleji osmahneme maso, vmícháme zeleninovou pastu a podle potřeb naředíme vývarem. K pastě podáváme na skus vařenou zeleninu.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl