Polévky

Kokosová polévka s kuřetem

Tato fantastická polévka je známá pod názvem „THOM KHA GAI“ po celém světě.

1 porce

150 ml kuřecího vývaru
20 g žampionů
1 lžíce citronové trávy
1 lžíce nakrájeného kořene galangal nebo zázvoru
1 kafrový lístek
60 g kuřecího masa
300 ml kokosového mléka
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžička červené chilli pasty
1 lžíce rybí omáčky

V pánvi wok ohřejeme kuřecí vývar, vložíme houby, na jemno nakrájenou citronovou trávu, zázvor a kafrový lístek, přivedeme k varu, pak přidáme na malé kostky nakrájené kuřecí maso, provaříme, vlijeme kokosové mléko a vaříme, až je maso hotové.

V polévkové míse dobře promícháme limetkovou šťávu, chilli pastu a rybí omáčku a k tomuto pikantnímu základu přilijeme horkou polévku a dobře promícháme.

Podáváme s lístkem koriandru.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl