Kančí maso po myslivecku


Na další masitý chod si odskočíme do Toskánska. Základem úspěchu je marinování kančí kýty v zeleninovém základu a dobré plné červené víno.
6−8 porcí
2 cibule
1 velká mrkev
4 řapíky řapíkatého celeru
olivový olej
2 kg kančí kýty
snítka rozmarýnu
600 ml červeného vína
1 cibule
2 stroužky česneku
1 feferonka
250 g loupaných rajčat nebo rajčatové pyré
mletý pepř
sůl
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji, odstavíme a do směsi vložíme očištěné maso, zalijeme vínem a vložíme snítku rozmarýnu, přiklopíme a necháme 12 hodin marinovat.
Po 12 hodinách orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a feferonku, přidáme prolisovaná rajčata nebo pyré, zarestujeme, vlijeme k masu a přiklopené vložíme do trouby.
Pečeme hodinu při 200 °C, poté odklopené další hodinu při 170 °C.
Ohodnoťte tento recept: