Ryby a mořské plody

Belgické mušle

Ludo je charismatický, stále dobře naladěný architekt, milovník dobrého jídla i šéfkuchař ve své restauraci Auberge de Provence v Tuchoměřicích. Pro Kluky v akci bleskurychle přichystal vynikající a lahodné mušle, jejichž receptura pochází z jeho rodné země – Belgie.

4 porce


2 kg slávek
1 pórek
2 červené cibule
dva řapíky řapíkatého celeru
2 mrkve
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl
bílý pepř

příloha

hranolky s majonézou a listovým salátem

majonéza
dijonská hořčice
citronová šťáva
bílý pepř
mořská sůl
pažitka

Slávky důkladně umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Vyhodíme ty, které jsou již otevřené. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme. Přidáme slávky a vaříme 5 minut pod pokličkou. Hrnec protřeseme a vaříme dalších 5 minut. Slávky jsou připravené ke konzumaci.

Majonézu smícháme s ostatními ingrediencemi a nakrájenou pažitkou. Mušle podáváme s belgickými hranolkami, majonézou a s listovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl