Maso

Bílá klobása s cibulovo-zelnou omáčkou

4 porce

4 bílé grilovací klobásy

omáčka

2 lžíce sádla
2 cibule
svazek jarní cibulky
100 g kysaného zelí
4 lžíce plnotučné hořčice
snítka čerstvé majoránky
sůl
pepř
kardamom

Cibuli nakrájíme na kostičky a zelí pokrájíme.

Na sádle orestujeme cibuli dosklovata, přidáme zelí a zarestujeme hořčici. Podlijeme trochou vody a dusíme do rozvaření surovin, poté dochutíme kořením. Omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat. Do omáčky vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prohřejeme.

Klobásy ogrilujeme a podáváme s omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl