Zeleninová jídla

Těstoviny se špenátem a parmezánem

Tyto těstoviny jsou z repertoáru receptur gymnazisty Tadeáše Peřiny. Jsou výborné a dobře zasytí. Jsou nutričně bohaté jak na živočišné, tak na rostlinné bílkoviny. Špenát obsahuje poměrně vydatnou dávku vitaminu A (na 1 kg až 27 980 µg) a některé vitaminy skupiny B, včetně kyseliny listové.

4−6 osob

olivový olej
1 cibule
4 kuřecí prsa
4 stroužky česneku
200 ml smetany
500 g čerstvého špenátu
sůl
pepř
500 g těstovin penne
80 g strouhaného parmezánu

Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, prokápneme olejem a uchováme v teple. Špenát spaříme a jemně vymačkáme. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, orestujeme, pak přidáme nasekaný česnek, zarestujeme, zalijeme smetanou, vmícháme spařený špenát, osolíme a v zapékací nádobě smícháme s těstovinami, zasypeme strouhaným parmezánem a vložíme do vyhřáté trouby zapéct dozlatova (asi 200 °C).

Ohodnoťte tento recept: 

164 hlasů

Další recepty Celý díl