Saláty
Fenyklový salát
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto/uni_208562221900016.jpg?1296430870)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept464.jpg?1211184555)
Aromatický salát, který se výtečně hodí jako příloha k pečenému či grilovanému masu.
4 porce
1 citron
lžíce olivového oleje
sůl
drcený pepř
1 čerstvý fenykl
150 g celeru
1 jablko
1 hlávkový salát
80 g zelených oliv
Fenykl a celer nakrájíme na jemné proužky, jablka na tenké plátky. Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře vymícháme dresink v hladkou emulzi, smícháme s fenyklem, celerem a jablkem, dáme na 15 minut odležet do lednice. Omytý a okapaný hlávkový salát natrháme na kousky. Na talíře klademe podušku listového salátu, na ni zeleninu a jablka s dresinkem, navrch olivy.
Ohodnoťte tento recept:
85 hlasů