Moučníky a cukroví

Ovocný sorbet a skořicové tyčky

Řekněte, které dítě nemá rádo zmrzlinu? Takové neznám. Ideální by bylo opatřit si sorbetovač, tj. přístroj, který vám během mražení míchá se zmrzlinou. Efekt stroje můžete nahradit vlastní energií, a jednou za dvě hodiny otevřít mrazák a ovocnou směs promíchat. :
Sorbet můžete vyrobit i z lesního ovoce, jen doporučujeme po provaření přecedit a směs zbavit jemných semínek.

6 porcí

sorbet

500 g exotického ovoce (mango, ananas, papaja)
300 ml pomerančového džusu s dužinou (nebo vymačkaná šťáva z pomeranče)
cukr krystal pokud chceme dosladit

skořicové tyčky

1 balení listového těsta
2 skořicové cukry
1 vejce
hladká mouka na vyválení
pečící papír

1.exotické ovoce očistíme a rozmixujeme na hrubší pyré a společně s džusem nebo pomerančovou šťávou krátce povaříme, případně dosladíme

2.vychladlou směs nalijeme do misek, vložíme do mrazáku a během mražení, cca každé dvě hodiny, promícháme

3. listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovým cukrem, přeložíme na třetiny, opět mírně rozválíme, aby se nám potřené těsto dobře spojilo

4. krájíme na dlouhé pruhy, které stočíme do spirály, přehneme napůl, spojíme, potřeme vejcem, sypeme skořicovým cukrem nebo podle chuti sekanými ořechy, rozinkami, sezamovým semínkem

5. pečeme v rozpálené troubě na 200 °C cca 10 minut dozlatova

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl