Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou


Toto je tip na delikátně zpracované maso, ideální pro letní grilování. Omáčka s množstvím cibule je skvělým doplňkem a důvodem k další sklenici piva.
4 porce
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
5 cl brandy nebo koňaku
1 malá cibule
lžíce drobně nasekaných oříšků
2 lžíce jogurtu
lžíce majoránky
2 lžíce petrželky kudrnky
mletý pepř
sůl
omáčka
2 cibule
4 lžíce oleje
5 lžic kečupu
šťáva z citronu
lžíce cukru
lžíce ostré hořčice
2 lžíce worcesteru
mletý pepř
sůl
Mleté maso zpracujeme s přísadami – vejcem, koňakem, jemně sekanou cibulí a sekanými ořechy, jogurtem a kořením. Z masa tvarujeme malé oválné řízky.
Na grilu je opékáme z obou stran a podáváme s omáčkou, kterou připravíme smícháním najemno nakrájené cibule s ostatními ingrediencemi. Jako příloha je nejlepší dobrý chléb.
Ohodnoťte tento recept: