Pařížská šlehačka s mátovým popcornem a višňovo-pivním karamelem


Dezert je díky višňovo-pivnímu karamelu chuťově výrazný, díky použitému popcornu efektní, díky pařížské šlehačce jemný. Je to dezert moderní kuchyně „na jedničku“!
4 porce
100 g vanilkového cukru
400 ml černého piva
250 g mražených višní
1 balíček máslového popcornu
snítka máty
200 ml pařížské šlehačky
Vanilkový cukr nasypeme do pánve, necháme zvolna zkaramelizovat a zalijeme pivem, svaříme na medovou konzistenci a přidáme višně, krátce prohřejeme a poté dáme vychladit. Pařížskou šlehačku vyšleháme a uložíme do lednice. Popcorn koupíme již hotový nebo jej připravíme podle návodu. Před podáváním popcorn na pánvi chviličku prohřejeme a smícháme s nasekanou mátou. Do pohárů servírujeme pařížskou šlehačku, popcorn a karamel.
Ohodnoťte tento recept: