Pařížská šlehačka s mátovým popcornem a višňovo-pivním karamelem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/208/208562221900010/85435.jpg?1377783135)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept440.jpg?1207583808)
Dezert je díky višňovo-pivnímu karamelu chuťově výrazný, díky použitému popcornu efektní, díky pařížské šlehačce jemný. Je to dezert moderní kuchyně „na jedničku“!
4 porce
100 g vanilkového cukru
400 ml černého piva
250 g mražených višní
1 balíček máslového popcornu
snítka máty
200 ml pařížské šlehačky
Vanilkový cukr nasypeme do pánve, necháme zvolna zkaramelizovat a zalijeme pivem, svaříme na medovou konzistenci a přidáme višně, krátce prohřejeme a poté dáme vychladit. Pařížskou šlehačku vyšleháme a uložíme do lednice. Popcorn koupíme již hotový nebo jej připravíme podle návodu. Před podáváním popcorn na pánvi chviličku prohřejeme a smícháme s nasekanou mátou. Do pohárů servírujeme pařížskou šlehačku, popcorn a karamel.
Ohodnoťte tento recept: