Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo-pivní omáčkou


Kombinace koření a ingrediencí má obdařit kuřecí křidélka zajímavě jemnou chutí, jež je doplněna zeleninovou omáčkou s pivem a pikantními brusinkami.
4 porce
1600 g kuřecích křídel bez letky
marináda
100 g přepuštěného másla
30 g čerstvého strouhaného zázvoru
100 g medu
snítka tymiánu
střik světlého ležáku
sůl
omáčka
30 ml oleje
100 g červené cibule
100 g mrkve
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
8 kuliček celého pepře
1 citron
500 ml světlého 10° ležáku
lžíce plnotučné hořčice
sůl
200 g brusinek
Zchladlé, ne však ztuhlé, přepuštěné máslo smícháme se strouhaným zázvorem, medem, tymiánem, střikem piva a solí. Do marinády vložíme křidélka, dobře promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Poté vše společně vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Mrkev a cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji společně orestujeme, přidáme koření, hořčici, oloupaný a na kolečka nakrájený citron. Zalijeme pivem a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Po 20 minutách vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme a přidáme brusinky. Krátce povaříme a dochutíme solí.
Ohodnoťte tento recept: