Sýry

Domácí pivní sýr

Plátek čerstvého chleba s pikantní, dobře odleželou pomazánkou je skvělým doprovodem ke sklenici lahodného ležáku.

4−6 porcí

2 kostky měkkého tvarohu
sůl
1/2 lžičky mletého kmínu
lžička sladké mleté papriky
lžička mletého chilli
snítka tymiánu
200 ml 12° ležák
na podávání plnotučná hořčice a jarní cibulka

Měkký tvaroh smícháme s uvedeným kořením, nadrhnutým tymiánem a pivem. Důkladně rozmícháme a vložíme do sklenice. Uzavřeme a necháme 5 až sedm dní v pokojové teplotě.

Poté ze sklenice odebereme požadovanou porci a smícháme ji s hořčicí a jemně sekanou jarní cibulkou.

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl