Zeleninová jídla
Lilkové chipsy
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/208/208562221900009/86490.jpg?1377782922)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept432.jpg?1206977906)
I z lilku lze vyrobit chutné tenoučké chipsy. Nejdříve mu však musíte dopřát, aby se „vyplakal“, teprve potom lze jeho lupínky usmažit tak, aby byly křehké. S vynikající tahíni omáčkou jsou velkým pokušením.
2 osoby
1 větší lilek
sůl
hrnek hladké mouky
vrchovatá lžíce arabského koření (mletá sladká paprika, římský kmín, koriandr)
olej na smažení
omáčka tahíni
200 g jogurtu
3 lžíce sezamové pasty tahíni
3 lžíce slunečnicového oleje
šťáva z půlky citronu
Lilek nakrájíme na tenké, asi 5 mm plátky, osolíme a necháme jej, aby pustil vodu, poté důkladně vymačkáme.
Mouku smícháme s kořením a lilek v této směsi obalíme a smažíme v hojné vrstvě oleje.
Omáčku tahíni připravíme smícháním všech ingrediencí a podáváme ji s lilkovými chipsy.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů