Zeleninová jídla

Lilkové chipsy

I z lilku lze vyrobit chutné tenoučké chipsy. Nejdříve mu však musíte dopřát, aby se „vyplakal“, teprve potom lze jeho lupínky usmažit tak, aby byly křehké. S vynikající tahíni omáčkou jsou velkým pokušením.

2 osoby

1 větší lilek
sůl
hrnek hladké mouky
vrchovatá lžíce arabského koření (mletá sladká paprika, římský kmín, koriandr)
olej na smažení

omáčka tahíni

200 g jogurtu
3 lžíce sezamové pasty tahíni
3 lžíce slunečnicového oleje
šťáva z půlky citronu

Lilek nakrájíme na tenké, asi 5 mm plátky, osolíme a necháme jej, aby pustil vodu, poté důkladně vymačkáme.

Mouku smícháme s kořením a lilek v této směsi obalíme a smažíme v hojné vrstvě oleje.

Omáčku tahíni připravíme smícháním všech ingrediencí a podáváme ji s lilkovými chipsy.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl