Maso

Masopustní guláš

Vůně včelákovského guláše se linula po celé vsi. Díky játrům měl příchuť zabijačkového guláše, díky špeku pěkný říz. Gulášová šťáva byla vynikající, vydušená tak akorát, ani nebylo třeba zahušťovat či nastavovat moukou. Stačilo jen přikousnout čerstvě pečenou housku z místní pekárny.

10–12 porcí

800 g vepřových jater
800 g krkovice bez kosti
200 g špeku
300 g ostravské klobásy
3 cibule
8 stroužků česneku
400 g loupaných sterilovaných rajčat
mletá sladká paprika
kmín
majoránka
pepř
sůl
olej

Špek nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu a pěkně jej vypečeme.

Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatohněda, přidáme nakrájené maso, játra, klobásu, nakrájený česnek, zarestujeme, zasypeme paprikou, opět zarestujeme, vložíme loupaná rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podlijeme vodou aby bylo maso zakryté a dusíme doměkka.

Na závěr dochutíme majoránkou.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl