Ryby a mořské plody

Pstruh na rajčatech

Tento recept je variantou na pstruha, jak jej měl rád prezident T. G. Masaryk. V potůčku lánské zámecké obory jich bývával bezpočet, a tak mu paní Anna Černá, kuchařka a hospodyně na zámku v Lánech, připravovala různé rybí variace. Pan prezident byl vyznavačem jednoduché a zdravé kuchyně a zde je typ na jeden recept, chuti velmi zajímavé a jemné.

2–4 porce

2 pstruzi
1 konzerva loupaných rajčat
2 cibule
10 cm pórku
4 stroužky česneku
hrst sekané petrželky
pepř
sůl
olivový olej
4 střední brambory

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek, zarestujeme, zalijeme konzervovanými rajčaty, osolíme, opepříme a asi pět minut povaříme. Do směsi zamícháme nakrájený pórek a sekanou petrželku a opět krátce podusíme.

Filety střídavě prokládáme s bramborami do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, zalijeme připravenou rajčatovou směsí a při 180 °C zapečeme 15 minut v troubě.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl