Ryby a mořské plody

Pečený amur na zelenině

Šťavnatá ryba zapečená spolu s hromadou voňavé zeleniny je kvůli zachování šťavnatosti upravená nejprve smažením, poté se spolu se zeleninou podlitou vínem dopéká v troubě a krásně provoní celý byt.

4 porce

1 menší amur (nebo kapr)
sůl
hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1 

lilek
4 rajčata
8 stroužků česneku
3 řapíky řapíkatého celeru
2 lžíce kapary
lžíce sladké papriky
lžíce drceného kmínu
sůl
200 ml bílého vína
slunečnicový nebo olivový olej

Amura nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme v moučné směsi a zprudka a krátce osmažíme na olivovém oleji.

Zeleninu nakrájíme na větší kusy, vložíme do pekáče, přidáme kapary, ochutíme paprikou, drceným kmínem, solí, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Navrch položíme podkovy amura, podlijeme vínem a pečeme odkryté při 180 °C asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl