Ryby a mořské plody

Mořský vlk s glazurovanou karotkou a žampiony

... je jídlo velmi vybrané, a to díky delikátní rybě a s důvtipem připravené zelenině – sladkoslané karotce a lehce aromatickým a kořeněným žampionům. Opravdu, nemá to chybu...

4 porce

2 mořští vlci (nebo pražmy)
50 g másla
citronový pepř
sůl
řeřicha na ozdobu

20 malých mrkviček s natí
20 g másla
sůl
20 g hnědého cukru

200 g žampionů
20 g másla
římský kmín
sůl

Z ryb připravíme filety, které na straně kůže nařízneme, opepříme je a osolíme. V době dokončení přípravy zeleniny a hub pečeme filety kůží dolů na rozehřátém másle.

Mrkev očistíme a ponecháme jí 2 cm zelené části. Takto ji ve vroucí vodě povaříme 3–4 minuty, poté scedíme. Na rozpuštěném másle ji orestujeme, trochu osolíme, zasypeme hnědým cukrem, který necháme lehce zkaramelizovat.

Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a na rozpuštěném másle je orestujeme, ochutíme římským kmínem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl