Mořský vlk s glazurovanou karotkou a žampiony
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto/uni_208562221900003.jpg?1296430802)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept408.jpg?1203356515)
... je jídlo velmi vybrané, a to díky delikátní rybě a s důvtipem připravené zelenině – sladkoslané karotce a lehce aromatickým a kořeněným žampionům. Opravdu, nemá to chybu...
4 porce
2 mořští vlci (nebo pražmy)
50 g másla
citronový pepř
sůl
řeřicha na ozdobu20 malých mrkviček s natí
20 g másla
sůl
20 g hnědého cukru200 g žampionů
20 g másla
římský kmín
sůl
Z ryb připravíme filety, které na straně kůže nařízneme, opepříme je a osolíme. V době dokončení přípravy zeleniny a hub pečeme filety kůží dolů na rozehřátém másle.
Mrkev očistíme a ponecháme jí 2 cm zelené části. Takto ji ve vroucí vodě povaříme 3–4 minuty, poté scedíme. Na rozpuštěném másle ji orestujeme, trochu osolíme, zasypeme hnědým cukrem, který necháme lehce zkaramelizovat.
Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a na rozpuštěném másle je orestujeme, ochutíme římským kmínem a solí.
Ohodnoťte tento recept: