Zapékaná papaya s masovou směsí


Papaya – nádherná oranžová barva dužiny lahodí oku, nasládlá chuť zase našim jazýčkům. Voňavé exotické ovoce dodává pokrmu jemnou chuť. Papayu na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, ale ještě lépe – zkuste hrušky! Ty velké, středně zralé hrušky.
2 papaye
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 rajčata
4 stroužky česneku
2 čerstvé chilli papričky
2 snítky tymiánu
100 ml červeného vína
150 g Camembertu
olivový olej
sůl
pepř
Papayu rozpůlíme a vydlabeme zrníčka.
Cibuli nakrájíme na hrubší kostičky, rajčata taktéž, česnek na plátky, chilli na malé kostičky.
Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek, chilli, zarestujeme, vmícháme maso, zarestujeme, pak rajčata, podusíme, ochutíme tymiánem, podlijeme vínem a dusíme, dokud se voda nevydusí.
Masovou směsí naplníme papayu, povrch poklademe sýrem a zapečeme cca 15 minut při 180 °C.
Ohodnoťte tento recept: