Zeleninová jídla

Pečené šalotky a česnek v kávové marinádě

Káva dokáže úplné divy! Jako delikátní přílohu k masům (hodí se k bílým i tmavým), sýrům či paštikám, a třeba i k listovým salátům, vyzkoušejte v kávě marinované šalotky s česnekem. Používejte vždy kávu kvalitní. Uvidíte, že napříště budete připravovat dvojnásobnou dávku. A perfektně sedne k předchozí pečeni

4 porce

100 g šalotky
100 g česneku
lžíce olivového oleje
3 lžíce třtinového cukru
100 ml horké kávy
lžíce balsamikového octa
1/2 chilli papričky
snítka tymiánu
sůl

Na oleji opečeme oloupané a rozpůlené šalotky a česnekové stroužky, asi 6 minut do zlatohněda, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zalijeme kávou a necháme zredukovat na medovou konzistenci.

Ochutíme na jemné kostičky nakrájeným chilli, tymiánem, balsamikovým octem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl