Saláty
Mrkvový salát

Stůl připravený pro rodinu a pozvané přátele hýří nejen pestrostí chutí, ale i barev. Saláty se servírují v menších mističkách jako předkrm, podává se k nim pečivo – o šábesu pletená houska, v jiný den třeba pita chléb.
4–6 porcí
1 kg mrkve
1 červená čerstvá paprika
šťáva z 1 citronu
lžička římského kmínu
lžička sladké papriky
lžička soli
50 ml olivového oleje
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka nebo našikmo na asi 3 mm oválky, uvaříme ji doměkka na skus, scedíme a vložíme do mísy.
K mrkvi přidáme papriku nakrájenou na malé kostičky či proužky, ochutíme kořením, citronovou šťávou a olejem. Vše promícháme a necháme v lednici vychladit.
Ohodnoťte tento recept:
27 hlasů