Zeleninová jídla

Pečený celer s paprikovou pomazánkou a preclíkem

Skvělý tip na vegetariánské zdravé chuťovky. Celer opečený na másle chutná skvěle, tvarohová budapešťská pomazánka se s ním chuťově velmi dobře snoubí a preclík navrch je víc než rozkošný.

20 porcí

1 menší celer
100 g másla
1 červená paprika
1 malá cibule
200 g lučiny
2 lžíce sladké papriky
sůl
malé slané preclíky

Očištěný celer nakrájíme na plátky o síle asi 0,5–1 cm a vykrájíme z něj kostky nebo kolečka. Kousky celeru vhodíme do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme. Scedíme a vychladíme.

V pánvi rozpustíme máslo, vložíme kousky celeru a dosklovata jej opečeme ze všech stran. Vyjmeme a necháme zchladnout.

Papriku a cibuli nakrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s tvarohem, sladkou paprikou a solí. Hotovou pomazánku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na celer a ozdobíme preclíkem.

Vhod přijdou také slané kulaté či hranaté keksy, na které můžete kousky celerových jednohubek pokládat.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl