Maso

Vepřová játra na víně s domácí tatarskou omáčkou a brambory

V tomto případě víno (pouhý decilitr) játrům velmi sluší. Lahodná je kombinace jater, opečených brambor a tatarské omáčky. Praktičtí Kozorozi v neposlední řadě ocení i nízký rozpočet na tak delikátní pokrm.

4 porce

játra

800 g vepřových jater
100 g špeku
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
mletý pepř
sůl
olej

Játra očistíme a naporcujeme na větší plátky. Opečeme je na rozpáleném oleji, před otočením přidáme kostičky špeku, rozmáčklé stroužky česneku, ochutíme pepřem a zarestujeme. Játra podlijeme vínem a podusíme, na závěr podle chuti dosolíme.

tatarská omáčka

300 g majonézy
30 g kapary
malá cibule
2 kyselé sterilované okurky
lák z okurek
hrst petrželové natě
střik worcesteru
lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl

Veškeré suroviny na omáčku nakrájíme na velmi jemno, promícháme s majonézou, hořčicí a worcestrovou omáčkou, osolíme, opepříme, promícháme a lákem z okurek naředíme do správné konzistence.

brambory

600 g brambor
2 cibule
petrželová nať
mletý pepř
sůl
olej

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, orestujeme, ochutíme pepřem a solí, podáváme s nasekanou petrželovou natí.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl