Vepřová játra na víně s domácí tatarskou omáčkou a brambory

V tomto případě víno (pouhý decilitr) játrům velmi sluší. Lahodná je kombinace jater, opečených brambor a tatarské omáčky. Praktičtí Kozorozi v neposlední řadě ocení i nízký rozpočet na tak delikátní pokrm.
4 porce
játra
800 g vepřových jater
100 g špeku
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
mletý pepř
sůl
olej
Játra očistíme a naporcujeme na větší plátky. Opečeme je na rozpáleném oleji, před otočením přidáme kostičky špeku, rozmáčklé stroužky česneku, ochutíme pepřem a zarestujeme. Játra podlijeme vínem a podusíme, na závěr podle chuti dosolíme.
tatarská omáčka
300 g majonézy
30 g kapary
malá cibule
2 kyselé sterilované okurky
lák z okurek
hrst petrželové natě
střik worcesteru
lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl
Veškeré suroviny na omáčku nakrájíme na velmi jemno, promícháme s majonézou, hořčicí a worcestrovou omáčkou, osolíme, opepříme, promícháme a lákem z okurek naředíme do správné konzistence.
brambory
600 g brambor
2 cibule
petrželová nať
mletý pepř
sůl
olej
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, orestujeme, ochutíme pepřem a solí, podáváme s nasekanou petrželovou natí.
Ohodnoťte tento recept: