Tarator – bílá studená polévka


Osvěžující a lahodná polévka. Pokud ji nevyzkoušíte během zimy, dopřejte si ji v hojném množství v teplých měsících. Je blahodárná pro naše zdraví, používejte jen kvalitní jogurty s živými kulturami.
4 porce
750 g bílého jogurtu
1 salátová okurka
2–3 stroužky česneku
sůl
dlaň nasekaného kopru
trochu vody
pár kapek olivového nebo slunečnicového oleje
lžíce sekaných vlašských ořechů
Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, přidáme jogurt (nejlépe selského typu) a zamícháme spolu s drceným česnekem a nasekaným koprem. Podle potřeby naředíme vodou, polévka by neměla být hustá. Tarator necháme odležet a vychladit.
Při podávání jej nalijeme do misek, přidáme sekané ořechy, snítku kopru a zakápneme olivovým olejem.
Ohodnoťte tento recept: