Maso

Farmářský guláš

Vydatný farmářský guláš podlitý vínem, vonící po houbách, zelenině a koření si nežádá víc než domácí křupavý chléb. Vymrzlí a vyfoukaní z horských strání pak spořádáme bez mrknutí tuplovanou porci.

4 porce

800 g hovězí kližky
100 g červené cibule
100 g pórku
100 g mrkve
10 stroužků česneku
5 brambor
5 lístků bobkového listu
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
100 g rajčatového protlaku
30 g sušených lesních hub
1,5 l hovězího vývaru
0,5 l kvalitního červeného vín
100 ml oleje
sůl

Sušené houby namočíme do vody.

Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme.

V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a zarestujeme, vložíme protlak, zarestujeme, přidáme houby a opět zarestujeme.

Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

86 hlasů

Další recepty Celý díl