Kuřecí roláda se šťouchanými brambory


Minimální množství kalorií s maximálním kulinářským a estetickým efektem přináší roláda Ondřejova dědečka. Pracuje se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající. Náplň rolády můžete variovat podle momentálních chutí nebo zásob spižírny.
6 porcí
maso
1 kuře
100 g anglické slaniny
100 g hrášku
1/2 menšího pórku
2 vejce
3 lžíce plnotučné hořčice
grilovací koření
sůl
rostlinný olej
Vykostěné kuře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, zeleninou a nakrájeným vejcem vařeným natvrdo.
Roládu zabalíme, svážeme motouzem a potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením.
Vložíme do pekáče, podlijeme lehce vodou a pečeme v troubě při 160 °C asi hodinu.
šťouchané brambory
1 kg brambor
100 g másla
1 cibule
sůl
Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě. Při slévání necháme trochu vody v hrnci, přilijeme přepuštěné máslo a přidáme čerstvou, na kostičky nakrájenou cibuli. Dobře promícháme.
Ohodnoťte tento recept: