Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem


Naprosto dokonalá trojkombinace – poctivě dušené plátky na másle a česneku, kterého je tak akorát, chutný špenát a fantastické domácí bramborové knedlíky, kterým jakékoliv práškové nemohou konkurovat.
6–8 porcí
maso
800 g hovězího vysokého roštěnce
4 stroužky česneku
1/2 cibule
50 ml oleje
50 + 50 g másla
sůl
Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou.
Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla.
Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
Na závěr zjemníme máslem.
špenát
1 kg mraženého listového špenátu
1 velká cibule
2 lžíce mouky
4 stroužky česneku
2–3 vejce
olej
sůl
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme dorůžova a vložíme špenát, osolíme.
Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme.
bramborové knedlíky
1 kg brambor
2 vejce
lžíce mléka
cca 400 g hrubé mouky
3 lžíce hrubé dětské krupičky
sůl
Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka.
Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí.
Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: