Císařský trhanec – Kaiserschmarren


Přestože některé zdroje uvádějí, že Kaiserschmarren je legendární rakouský dezert a vznikl jako nepovedený dezert pod rukama samotné císařovny Sissi, v Bavorsku jej najdete na každém jídelníčku nejen o slavnostech Oktoberfestu. V rakouském trhanci by měly být správně čerstvé švestky a rozinky. Kluci přivezli bavorskou verzi se skořicí, rozinkami a mandlemi.
4 porce
5 vajec
250 g hladké mouky
400 ml mléka
2 vanilkové cukry
2 špetky skořice
50 g rozinek
špetka kypřícího prášku
špetka soli
100 g másla50 g mandlí
8 lžic cukru
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, sůl, skořici a rozinky. Těsto necháme odstát půl hodiny.
Na rozpuštěné máslo v pánvi vlijeme jednotlivé porce, zasypeme sekanými mandlemi.
Při otočení těsto potrháme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Trhanec podáváme s ovocem nebo jen tak sypaný moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept: