Polévky

Kyselá polévka s vepřovými žebírky

Pikantní polévka s jemně pálivým podtextem po zázvoru je skutečně vynikající. Přijde si na své ten, kdo rád obírá kosti - na dně polévky zbudou kousky nasekaných žeber. Tento silný vývar vás postaví na nohy.

4 porce

400 g vepřových žebírek
10 cm zázvoru
sůl

6 rajčat
2 kousky nakládaného kyselého vietnamského zelí
2 lahůdkové cibule
chilli paprička
koriandr
rybí omáčka
sůl
olej

Žebírka omyjeme a nesekáme na malé kousky velké asi jako palec. Vložíme je do studené vody, osolíme, přidáme na nudličky nakrájený zázvor a jednu hodinu vaříme. Nakrájíme zeleninu – kyselé zelí na nudličky, cibulku (bílou část od kořene) na kolečka, rajčata na klínky. Na velmi rozpáleném oleji restujeme cibuli a postupně přidáme zelí a rajčata. Ochutíme rybí omáčkou. Směs vložíme do vývaru a společně krátce povaříme. Polévku naléváme do misek s lístky koriandru a kolečky cibulek (ze zbývající zelené části).

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl