Maso

Smažené sojové výhonky s vepřovým srdcem

Ve vietnamské kuchyni se používá v bohaté míře zelenina i na čerstvě naklíčené luštěniny, které dodávají pokrmu nenapodobitelnou příchuť a našemu tělu dopřávají mnoho významných látek pro zdraví. Tento recept je kombinací naklíčených sojových výhonků s hojně užívanými vnitřnostmi, v tomto případě vepřovým srdcem. Předem upozorňuji, abyste s rybí omáčkou, nepostradatelným doplňkem vietnamské kuchyně, zacházeli obezřetně, pro dosažení chuti jí stačí opravdu jen pár střiků.

4 porce

500 g sojových výhonků
3 lahůdkové cibule
1 vepřové srdce (cca 300 g)
5 stroužků česneku
asi 5 cm čerstvého zázvoru
rybí omáčka
sůl
olej

Sojové výhonky očistíme, zelenou část z jarní cibule nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky, zázvor na nudličky. Omyté srdce nakrájíme také na jemné nudličky a na horkém oleji ho osmažíme společně s česnekem a zázvorem, zakápneme rybí omáčkou a zarestujeme. Vše vyjmeme z pánve a uchováme stranou. Pánev vytřeme, rozpálíme olej, opečeme sojové výhony a cibuli a k této směsi vrátím zpět směs se srdcem, česnekem a zázvorem, společně ještě prohřejeme a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl