Tatárek z brambor

Nízkorozpočtové delikatesky patří do repertoáru každého osadníka. Pikantně ochucené brambory na křupavé topince s česnekem jsou ouverturou dnešního hodování.
4 porce
3 brambory vařené ve slupce
3–4 kyselé okurky
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
4 stroužky česneku
50 ml kvalitního rostlinného oleje
5 lžic kečupu
2 lžíce hořčice
1 a 1/2 worchestru
2 jarní cibulky
sůl
pepř
mletý nebo drcený kmín
4 plátky staršího chleba
4 stroužky česneku
olej na smažení
Brambory oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme na jemné kostičky nakrájené kyselé okurky (nebo je nastrouháme na okurkovém struhadle), papriku sladkou i pálivou, utřený česnek, kečup, worchester, hořčici, mletý kmín, sůl, pepř a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Důkladně promícháme a necháme vychladit. Vychlazený tatárek natřeme na usmažené topinky potřené česnekem.
Ohodnoťte tento recept: