Polévky

Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou

Jemnou chuť květáku podpoří smetana s „měkkým kořením“ jako je bobkový list, nové koření, muškátový květ, petrželka a neotřele a výborně dochutí aromatická a nahořklá pomerančová kůra.

6 porcí

1 střední cibule
50 g másla
1 menší květák
1 snítka petrželky
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 lžíce hladké mouky
800 ml mléka
1 špetka muškátového květu
sůl
1 pomeranč
100 ml smetany

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji do sklovata na másle, přidáme na kousky nasekaný květák, jemně nasekanou petrželku, koření (bobkový list a nové koření) a krátce zarestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, muškátovým květem a nastrouhanou kůrou z pomerančů. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce povaříme.

Ohodnoťte tento recept: 

83 hlasů

Další recepty Celý díl