Domácí fettuccine se zeleninou


Pastva pro oči i vaše chuťové buňky. Plná chuť čerstvých těstovin se zeleninou ladí s pikantnějšími olivami a ančovičkami. Zde je navíc ještě trocha informací:
pasta fresca čerstvé těstoviny z bílé mouky, vody a vajec
pasta secca sušené těstoviny z tvrdé pšenice (semoliny) a vody, dále sušené vaječné těstoviny z mouky a vajec
4 porce
těsto na fettuccine
100 g hladké mouky
1 vejce
½ lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
restovaná zelenina
1 lilek
1 cuketa
2 červené papriky
2 mladé cibulky
3 až 4 stroužky česneku
150 g zelených oliv
150 g černých oliv
50 g ančoviček
snítka bazalky
sůl
pepř
olivový olej
1. na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout
2. než si těsto odpočine, rozpálíme na pánvi olej a opečeme zprudka nahrubo nakrájený česnek se zeleninou, na závěr přidáme jarní cibulku, ochutíme solí, pepřem, sekanou bazalkou a necháme zchladnout
3. z těsta vyválíme tenký plát, který krájíme na dlouhé nudle cca 0,8 cm x 20 cm a vaříme v osolené vodě s olejem cca 3 až 4 minuty, po scezení lehce zakápneme olivovým olejem a necháme vychladnout
4. zchladlé fettuccine a zeleninovou směs promícháme, přidáme ančovičky a pokrájené olivy
Ohodnoťte tento recept: