Dvojitý smažený řízek


Masový „tuplák“ by se mohl jmenovat řízek připravený ze dvou druhů mas, mezi jejichž plátky kladou kluci plátek másla. Teprve pak řízky obalují v tradičním trojobalu a smaží. Máslo se mezi masy rozpustí a krásně je provoní.
8 porcí
800 g hovězí svíčkové nebo vepřové krkovice
800 g kuřecích prsou
pepř
sůl
100 g másla
na obalení
hladká mouka
vejce
trochu mléka
sůl
strouhanka
olej na smažení
citron
Z hovězí svíčkové a z kuřecích prsou nakrájíme po osmi stejných plátcích a rozklepeme je. Obě masa ochutíme solí a pepřem. Na plátky kuřecího masa klademe do středu plátek másla, zakryjeme plátkem svíčkové a po okrajích poklepeme, aby se masa spojila.
Tuplované řízky obalíme v trojobalu – v mouce, rozmíchaném vajíčku s mlékem a solí, ve strouhance.
Smažíme v hojném množství oleje dozlatova z obou stran. Řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme je s citronem.
Ohodnoťte tento recept: