Saláty
Osvěžující salát s krevetami a jahodami


Salát je opravdu osvěžující a netušíte, jak lahodný je dresink z marmelády, kečupu a vína!
4-6 porcí
3 lžíce jahodové marmelády
2 lžíce kečupu
150 ml majonézy
50 ml červeného vína
sůl
400 g vyloupaných krevet
střik koňaku
1 limeta
200 g jahod
400 g směsi listových salátů
hrst sezamového semínka
Z jahodové marmelády, kečupu, majonézy, červeného vína a soli vymícháme marinádu. Krevety marinujeme v koňaku a limetové šťávě alespoň půl hodiny. Sezamové semínko nasucho opražíme.
Očištěné jahody nakrájíme na čtvrtky, omyté saláty natrháme na menší kousky. Na talíř poklademe listové saláty, krevety, pokapeme dresinkem, navrch ozdobíme jahodami a posypeme sezamovým semínkem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů