Maso

Grilovaná kachna na švestkách

Jemné kachní maso se velmi dobře snoubí s exotickou švestkovou omáčkou, na grilu „chytne“ ten správný šmak.

8-10 porcí

2 pečené kachny
12 sušených švestek
50 g mandlí
lžíce medu
100 ml slivovice
lžíce olivového oleje
4 hřebíčky
badyán
sůl
4 červené cibule
olivový olej

Pečenou kachnu (se solí a kmínem) vykostíme a naporcujeme. V kuchyňském kutru rozmixujeme švestky, mandle s medem, slivovicí, olivovým olejem, hřebíčkem, badyánem a solí do jemné pasty.

Oloupanou cibuli překrojíme na půl, pokapeme olivovým olejem a společně s kousky kachny pečeme na grilu. Během grilování potíráme maso švestkovou pastou.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl