Maso
Čevabčiči s pečeným rajčetem a paprikou

Vynikající klasice z Balkánu je těžké odolat.
4 porce
400 g mletého hovězího masa
400 g mletého skopového ořezu
200 g cibule
100 g strouhanky
2 vejce
lžíce mleté sladké papriky
4 stroužky česneku
trochu vody
pepř
sůl
grilovaná zelenina
4 rajčata
4 zelené papriky
olivový olej
česnek
Maso semeleme, smícháme s jemně krájenou cibulí, vejci a strouhankou, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, sladkou paprikou a jemně sekaným česnekem. Vše pořádně promícháme s trochou vody (maso pěkně sváže), tvarujeme čevabčiči a pečeme na grilu dozlatova.
Nakrájené rajčata a papriky potíráme během pečení směsí olivového oleje a sekaného česneku.
Ohodnoťte tento recept:
33 hlasů