Maso

Čevabčiči s pečeným rajčetem a paprikou

Vynikající klasice z Balkánu je těžké odolat.

4 porce

400 g mletého hovězího masa
400 g mletého skopového ořezu
200 g cibule
100 g strouhanky
2 vejce
lžíce mleté sladké papriky
4 stroužky česneku
trochu vody
pepř
sůl

grilovaná zelenina

4 rajčata
4 zelené papriky
olivový olej
česnek

Maso semeleme, smícháme s jemně krájenou cibulí, vejci a strouhankou, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, sladkou paprikou a jemně sekaným česnekem. Vše pořádně promícháme s trochou vody (maso pěkně sváže), tvarujeme čevabčiči a pečeme na grilu dozlatova.

Nakrájené rajčata a papriky potíráme během pečení směsí olivového oleje a sekaného česneku.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl