Maso

„Flameňáci“

Flameňáci aneb jak jsme španělskému ptáčku přišli „ na kloub“.
„Flamenco“ je španělský výraz společný pro krásného plameňáka (dorůžova zbarveného vodního ptáka) i tradiční andaluský tanec plný emocí a zároveň pro regionální jídlo cordobské oblasti. Naši kluci pohotově vytvořili španělsko-český ekvivalent pro chutnou specialitu podávanou jako tapas – je to jednoduše obdoba českých španělských ptáčků, které se ovšem obalené ve vejci a strouhance smaží.

4 porce

600 g vepřové kýty

marináda

česnek
petrželka
sůl
50 g sušené iberské šunky
2 natvrdo vařená vejce
vejce a strouhanka na obalení
olivový olej

Natenko rozklepané vepřové plátky marinujeme 24 hodin ve směsi drceného česneku, soli a panenského olivového oleje.

Do každého plátku zavineme dvě čtvrtky vajíčka a šunku nakrájenou na úzké proužky. Dobře zavineme a obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance. 

Smažíme dozlatova, necháme okapat na papírovém ubrousku a zchladlé „flameňáky“ krájíme na kolečka. Podáváme jako tapas – chuťovku!

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl