Různé
Švestky se slaninou
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto/uni_207562221900017.jpg?1296430684)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept288.jpg?1180363184)
A máme tu další z nekonečné řady tapas – španělských „jednohubek“. V tomto případě můžeme s klidem iberskou šunku nahradit „naší anglickou“ slaninou.
4 porce
12 sušených vypeckovaných švestek
1 sklenka brandy z Jerezu
12 orestovaných mandlí
6 plátků iberské šunky (nebo anglické slaniny)
Švestky marinujeme 15 minut v brandy. Poté necháme okapat a místo pecky vložíme nasucho opraženou mandli a švestku obalíme proužkem slaniny a spíchneme párátkem. Švestky opékáme na pánvi ze všech stran, ke konci ještě zakápneme brandy, oflambujeme a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept:
20 hlasů