Ryby a mořské plody

Saganaki mušle

Citoslovce „mňam“ vystihuje libou chuť mušliček, lehce navinulých a pikantních, jejichž chuti se nebudete moci nabažit.

1 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
lžíce plnotučné hořčice
200 g vyloupaných mušlí (čerstvých nebo mražených)
2 plátky rajčete
2 plátky citrónu bez kůry (nebo šťáva z 1/2 citrónu)
1/2 zelené chilli papričky
50 g sýru Feta
špetka mletého chilli
snítka petrželky kudrnky
sůl

Ve vyšší pánvičce přivedeme k varu víno a olej, vmícháme hořčici, vložíme mušle a necháme krátce 2–3 minuty svařit, přidáme plátky rajčete, citrónu, čerstvé chilli, po dalších 2 minutách zasypeme sýrem Feta (ten předem rozdrobíme), ochutíme mletým chilli a jemně sekanou zelenou petrželkou.

Ihned servírujeme s bílým chlebem nebo chlebem pita.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl