Maso

Kuřecí prsa s brokolicí a jemnou šťávou

Velejemné kuřecí maso na víně si dopřejme jako odlehčený jarní oběd. Ať už použijeme brokolici či jinou zeleninu (růžičkovou kapustu, mrkev, fenykl) dbejme na to, abychom ji vždy připravili „na skus“. Zelenina po vypnutí sporáku vždy v pánvi ještě „dojde“. Tak pozor, ať ji nepřevaříme.

4 porce

2 kuřecí prsa
1 citrón
80 g másla
4 stroužky česneku
½ čerstvé červené feferonky
2 sardelové řezy
hrst čerstvých bylinek (estragon, petržel, tymián)
200 ml bílého vína
500 g růžiček brokolice
svazek čerstvých bylinek
olivový olej
pepř
sůl

jako přílohu doporučujeme těstoviny

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v míse promícháme s nasekanými bylinkami, pár kapkami olivového oleje, citrónovou kůrou a šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat.

Brokolici omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky, česnek, chilli papričky a sardelky nasekáme nadrobno.

Do rozpuštěného másla vložíme maso, opečeme, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky a sardelky, orestujeme, zalijeme vínem a podusíme 10–15 minut, nakonec přidáme růžičky brokolice a ještě 3–4 minuty dusíme až je brokolice měkká „na skus“, to znamená, že není rozvařená, ale křehká a pevná.

Nejvhodnější přílohou k tomuto lahodnému kuřátku jsou těstoviny.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl